Om oss

FRÅN FACEBOOK-GRUPP TILL FÖRETAG

Efter en tågcharterresa 2011 kände Susanna Elfors att upplevelsen att resa med tåg borde gå att utveckla. 2014 startade hon därför Facebookgruppen Tågsemester för att finna likasinnade. I början på 2018 exploderade intresset för gruppen och växte med 70 000 medlemmar på bara ett år. Den har nu (oktober 2019) över 100 000 mycket aktiva medlemmar. 

Andreas Sidkvist jobbade sedan 2017 tillsammans med Susanna Elfors genom det gemensamma kontorskollektivet och mötesplatsen Bagarmossen Resilience Centre. 

Under en dag på kollegornas kontor då den starka tågsemestertrenden var ämnet för fikapausen kände Andreas att det var dags att bidra på något sätt och han köpte då domänen Tågsemester.nu.

 

Susannas växande Tågsemestergrupp och Andreas nyväckta intresse för Tågsemester skulle sedan utmynna i det gemensamma företaget Tågsemesterbyrån, numera Kadunk.

KADUNK

I oktober 2018 startade Susanna Elfors och Andreas Sidkvist tillsammans företaget Tågsemesterbyrån HB (numera Kadunk) för att driva Tågsemester.nu samt göra event som Tågsemesterträffen, Tågkonferensdagen och annat som duon ser ett behov av när det gäller att boosta tågresandet i Sverige och Europa.

OM OSS

Andreas Sidkvist har arbetat för att motivera och inspirera människor att leva mer hållbart ända sedan han startade kampanjen Rädda världen 2006 för att göra fler medvetna om klimatförändringarna vårt samhälles oljeberoende och hur människan håller på att utplåna stora delar av den biologiska mångfalden.

 

Han är utbildad i projektledning genom Kaospiloterna och självlärd webbdesigner och kommunikatör. Senaste åren har han arbetat med allt ifrån att arrangera TEDx-konferenser, Nordens största Loppis, Bagiska veckor för de Globala målen till att processleda kreativa verkstäder för kommuner och TV-kanaler. 

Susanna Elfors är KTH doktorn och miljöentreprenören som arbetat med Hållbar stadsutveckling genom projekt som Asfaltsblomman, och Local Life samt Bagarmossen Resilience Centre som hon tog initiativ till 2017.

MEDIA

Det rapporteras mycket om tågsemester just nu då antalet medlemmar i Facebookgruppen Tågsemester har ökat med 85 000 personer sista året.  

Några som har rapporterat är BBC, Le Figaro, TV4, Kvällsposten, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Östgöta Correspondenten, SVT:s Morgonstudio, ETC, Tidningen Syre med flera.

Flera av gruppens medlemmar har också blivit intervjuade i olika medier på grund av sina tågsemestrar.

Är du journalist och vill skriva om den exploderande intresset för tågsemster, hör gärna av dig!

SAMARBETE

Representerar du en tågoperatör, en destination, en hotellkedja eller ett företag som gärna reser mer med tåg?

 

Just nu letar vi efter aktörer som erbjuder resor, boende eller upplevelser som går att ta sig till med tåg.  Är ditt företag ett av de som gärna tar emot miljömedvetna människor som vill semestra eller resa hållbart?

Hör av dig till oss!

KONTAKT

Fyll i formuläret så återkommer vi så snart som möjligt!

FACEBOOKSIDAN

gilla oss för mer inspiration

© 2019 | Tågsemester.nu drivs av Kadunk HB

c/o Bagarmossen Resilience Centre, Lillåvägen 61, 128 45 Bagarmossen  

Kontakta oss!

  • Facebook - svarta cirkeln