Res med Tina Wetterskog till Bremen

Uppdaterat: 18 nov 2020

I samarbete med Tyska Turistbyrån har vår tåginfluencer Tina Wetterskog besökt hansastaden Bremen och upptäckt den gotiska sagostaden omgiven av en urban djungel.


Tina är utbildad resekonsult och driver reseportalen World by Tina. Tågsemester.nu planerar att arrangera paketresor/weekendresor med Tina Wetterskog som reseledare. Vill du veta mer, gå in och läs Tinas reseberättelse och anmäl ditt intresse för en Bremen-weekend.


Intresseanmälan för weekendresa
Frukost på tåget och middag i Bremen

Häng med mig på en resa till Bremen! Tänk dig att du intar din frukost på ett tidigt tåg ner mot kontinenten, äter lunch i Hamburg och senare på kvällen har en bordsreservation på klassiska Ratskeller i Bremen, där du äter middag ackompanjerat av ett vällagrat vin från den berömda vinkällaren.


Jag gjorde en liknande resa för ett tag sedan och nu vill jag dela med mig av den upplevelsen till er. Tåget avgår tidigt på morgonen och du är framme i Bremen på eftermiddagen beroende på hur långt lunchstopp du önskar i Hamburg.Gotisk sagostad omgiven av en urban djungel

Här, i staden där en av bröderna Grimms klassiska folksagor utspelar sig, får du som besökare uppleva en gotisk sagostad omgiven av en urban djungel. Sagan om de fyra karaktärerna som begav sig till Bremen för att bli stadsmusikanter får liv och och åsnan, hunden, katten och tuppen blir dina ständiga följeslagare – vart du än befinner dig. Nedan har jag valt ut några saker som gjorde att jag kände mig fint välkomnad i staden - och även en bidragande anledning till att jag vill göra återbesök - ASAP! (= As Soon as Possible).
Kall Becks och toppengod chili con carne i Schlachte

Om du går från Marktplatz i gamla stan genom medeltidsbyn i Schnoor så hamnar du efter några få minuter i Schlachte som består av flera restauranger och barer med uteserveringar med utsikt över floden Weser. Mitt val föll på en restaurang ganska långt upp på gatan, MA:s där jag blev serverad en toppengod chili con carne tillsammans med en kall Becks i solen. Extra bonus för ursnygg inredning helt i min stil. När höstsolen tittar fram är det bäst att ta vara på varenda sekund.En palett av orange och rött i Botaniska trädgården

Rhododendronparken & Botaniska trädgården ligger en bit utanför staden,