Resan till Torbole i Italien - sol, bad och vackra utsikter

Uppdaterat: 8 jul 2019


Tågsemester till Torbole i Gardasjön


"Jag och min familj kan varmt rekommendera andra tågsugna detta alternativ."

Emilie Anér


Vår andra gruppresa gick söderut, till staden Torbole vid vackra Gardasjön i norra Italien. Denna resa gjorde vi i samarbete med Grand Tours, som också står för planering, reseledning och logistik. Resan görs i två omgångar och när detta skrivs har den andra gruppresan precis startat.


Majsfält och alper


Den första gruppresan, där Susanna från oss deltog, bestod av 23 personer i blandade åldrar och familjekonstellationer. Här fanns några par och flera barnfamiljer samt ett sällskap med tre generationer (farmor, far och två tonårsbarn).


Resan började på Södra station en tidig morgon då delar av centralstationen var stängas för ombyggnad. Sedan reste vi enligt följande:

  • Stockholm-Malmö

  • Malmö-Berlin (nattåg)

  • Berlin-München

  • München-Rovereto

  • Rovereto-Torbole

Resan tog med pauser två dagar på ditresan och två dagar för hemresan. Under resan fick vi se allt från tyska majsfält till bländande vackra alper. Sista sträckan på 20 minuter blev vi hämtade med buss till vårt hotell, ett familjehotell med pool i den fina lilla staden Torbole.

Torbole


I Torbole #tågsemester

Torbole är en liten stad i norra delen av Gardasjön, som är Italiens största sjö. Den lilla staden ligger i den dal mellan höga berg och på promenadavstånd från den lite större staden Riva del Garda och består - liksom de flesta städerna runt sjön - av vackra äldre pastellfärgade hus som åtskiljs av små pittoreska gränder.