Tågsemestergruppen behind the scenes

Uppdaterat: 27 maj 2020

Hej kära tågsemestrare!


Just nu är det trista tider för oss, även om det finns andra glädjeämnen än tågsemester här i livet. Fåglarnas sång, vårens grönska och så vidare. 


Men det är ändå fint om vi kan drömma om framtida resor. Därför kommer jag att inspirationsblogga här då och då framöver. Det första inlägget handlar om våra främsta hjältar och experter, de som ser till att gruppen flyter, våra moderatorer. Jag har helt enkelt bett dem att berätta lite om sig själva. Det visar sig att de är en blandad skara, spridda över landet och med olika sysselsättning ålder och kön, men en sak har de gemensamt, de älskar att åka tåg!


Följ med behind scenes i Tågsemestergruppen!Hilda Gustafsson - doktoranden med egen dressin


Jag är lite av en industriromantiker och gillar att rulla in i storstäder som Barcelona, Paris eller bara Köpenhamn.


Vem är du?

Jag doktorerar i Malmö, bor med fyra kompisar och är 32 år (och fantiserar om tågsemestrar såklart).


Hur är det att vara moderator och vad gör du?

Jag älskar att planera resor och att nörda ner mig i bästa färdsätt/rutter/besöksmål och spenderade redan mycket tid på detta innan. Tänkte att moderatorsuppgiften skulle ge mig mycket ny info och överblick av tågresande generellt. Det är också det bästa med att vara moderator - att hålla koll på och ta del av mycket ny information som är intressant för mina egna och andras kommande resor. Det är också en gemenskap i moderatorsgruppen (om än online) med intressanta diskussioner om gruppens utveckling, tycker jag. 


Det är såklart alltid tråkigt med personliga påhopp i Tågsemestergruppen, men detta är kanske en "naturlig" del av internet som kommunikationsmedel som jag inte försöker ta åt mig utan bara försöka vara lösningsfokuserad kring. 


Hur ser din relation till tåg och tågsemester ut?

Jag började med att interraila efter gymnasiet och har alltid älskat att åka nattåg till fjällen. Tåg är det mysigaste transportmedlet men också det som ger mig störst känsla av att faktiskt resa/uppleva platser. 


Jag gillar att sitta på ett långsamt tåg i många timmar och få korta inblickar i folks vardag. På senare år har jag åkt mest i Europa, till Spanien och runt i Polen, Rumänien och Ukraina. Min familj har en dressin på landet så på så sätt har jag också haft järnvägen nära!