Denna guide till Tyskland har tagits fram i samarbete med Tyska Turistbyrån och reseberättelserna kommer från medlemmar i Facebookgruppen Tågsemester.

Ta tåget till Tyskland

Här fem utvalda platser i Tyskland som alla är värda ett besök

HAMBURG

4.0
150 Rekommendera

Hamburg är inte bara en vacker och grönskande plats, det är dessutom en av världens mest hållbara städer – något som märks tydligt väl på plats.

Läs mer här!

BREMEN

Vill du uppleva en stad som du kan ta dig till med tåg och som har allt ifrån en vacker miljö till intressant historia och fascinerande arkitektur? Då ska du besöka tyska Bremen.

Läs mer här!

4.0
150 Rekommendera

MECKLENBURG VORPOMMERN

4.0
150 Rekommendera

Bara några timmar med tåg från Sverige ligger Nordtysklands vackra region Mecklenburg-Vorpommern. Här finns allt ifrån UNESCO:s världsarv till badorter med milsvida sandstränder. Oavsett vad du vill få ut av din resa så kan du hitta det i regionen.

Läs mer här!

NIEDERSACHSEN

4.0
150 Rekommendera

Delstaten Niedersachsen i norra Tyskland bjuder på allt ifrån grönskande parker och vackra slott till oförglömliga evenemang. Till huvudstaden Hannover tar du dig på bara 7,5 timmar med tåget från Malmö.

Läs mer här!

4.0
150 Rekommendera

Oavsett om du är ute efter avkoppling, äventyr eller bara vill upptäcka nya vackra miljöer hittar du det i idylliska Spreewald. Hit tar du dig på cirka 9,5 timmar från Malmö med tåg.

Läs mer här!

SPREEWALD

I DELSTATEN 

BRANDENBURG

INSPIRATIONSBREV

Fyll i din mejladress för att få tågreseinspiration från Tågsemester.nu

Grattis! Du kommer nu

få inspiration från Tågsemester.nu!

Ladda ner kartor över Tyskland

DZT_Deutschland_DINA3_Schweden_Bahnen_20

Karta | Resvägar Sverige-Tyskland

ICE- und ICEC-Streckennetz_c_Deutsche_Ba

Spårkarta | DB (ICE, IC/EC)